Rockgitarist Richard "Dick" Wagner (71) gestorven

De Amerikaanse rockgitarist Richard "Dick" Wagner is gisteren op 71-jarige leeftijd in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona overleden, zo heeft zijn management bekendgemaakt.

Op 14 december 1942 in de staat Iowa geboren, vormde Wagner al op jonge leeftijd een band. Maar de meeste van zijn groepen hielden niet lang stand. Eén daarvan was Ursa Major die Wagner in 1972 in New York had opgericht. Een van de leden van de originele bezetting was de toen 23-jarige Billy Joel.

Wagner speelde met vele bekende rockmuzikanten zoals Alice Cooper, Peter Gabriel, Lou Reed, Kiss ("Destroyer"), Hall and Oates, Burton Cummings en Jeff Beck. Wat Lou Reed betreft, deed Wagner mee op het beroemde album "Berlin", en de live-albums "Lou Reed live" en "Rock 'n roll animal". Met Alice Cooper nam hij onder andere de albums "School's out" en "Welcome to my nightmare" op. Voor de shockrocker schreef de gitarist ook "Only women bleed".

In 1978 bracht Richard Wagner een solo-album uit dat verwarring veroorzaakte in platenzaken. Sommigen verwezen de plaat naar de afdeling klassieke muziek omdat ze dachten met de klassieke componist Richard Wagner te maken te hebben. Twee jaar geleden verscheen een autobiografie van Wagner.