Sioen niet blij met "stille Gentse Feesten"

Frederik Sioen van de popgroep Sioen heeft in De Gentenaar zijn beklag gedaan over het geluidsniveau op de Gentse Feesten. "Als het geluid niet verbetert, dan speel in niet meer op de pleinen", klinkt het.

Volgens Sioen lokken de optredens op de Gentse Feesten veel volk, maar geen weerklank. "De dB-limiet is een schande", aldus Sioen.

"De nachtrust van de buurtbewoners is belangrijk en vroeger stond de muziek te luid, maar nu is de slinger doorgeslagen en staat de muziek te stil. De finesse van een nummer verdwijnt en dat is heel jammer", besluit Sioen.

Ook Lady Linn vond dat het volume best wat hoger mocht liggen op de voorbije Gentse Feesten. "Het blijft super om op Sint-Jacobs te spelen, maar ik voelde dat we niet iedereen konden bereiken. Wel jammer", schreef ze op Facebook.