Vlaamse overheid biedt gehandicapte vrouw opvang

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap gaat de zwaar gehandicapte vrouw, die naar de rechter was gestapt om opvang af te dwingen, 10 weken noodopvang bieden in een verpleegtehuis. De Vlaamse overheid gaat dus niet in beroep tegen het vonnis van de rechter waarin de overheid werd verplicht om dergelijke opvang aan te bieden.

De vrouw lijdt aan een ernstige motorische handicap, maar verblijft in een rusthuis waar ze niet de gepaste behandeling kan krijgen. Ze dagvaardde de overheid en wilde zo de juiste opvang afdwingen van de overheid. Een Brusselse rechter gaf de vrouw gisteren gelijk.

De overheid gaat de vrouw nu tijdelijk een opvangplaats aanbieden. Het is wel aan de gehandicapte vrouw zelf om intussen definitieve opvang te zoeken, zegt het Agentschap.