VRT herdenkt begin van Eerste Wereldoorlog

De VRT besteedt de komende dagen op televisie, radio en online uitgebreid aandacht aan de herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog. Op maandag 4 augustus 2014 is het namelijk precies 100 jaar geleden dat het Duitse leger ons land binnenviel. Zo raakte ook België betrokken bij de Groote Oorlog.

Canvas en OP12 zenden maandag drie herdenkingsplechtigheden rechtstreeks uit. Die worden ook gelivestreamd op deredactie.be. Het gaat onder meer om de Britse Commonwealth-ceremonie in Bergen tussen 20.30 en 21.30 uur, waarop ook prins William en zijn echtgenote Kate Middleton aanwezig zullen zijn.

Canvas programmeert maandagnamiddag ook drie documentaires over de oorlog. De hele dag staat dus in de het teken van de herdenking. Op dinsdag 5 augustus om 21.35 uur begint vervolgens de nieuwe vierdelige reeks "Brave little Belgium", een vierdelige documentaire die het volledige verhaal vertelt van ons land in de Eerste Wereldoorlog. Een volledig overzicht van wat Canvas doet rond WOI vindt u hier.

De nieuws- en duidingsprogramma’s op radio en televisie blikken eveneens uitgebreid terug op het begin van de oorlog. Op Eén is er onder meer een aflevering van "Ten oorlog". Ook Radio 1, Radio 2 en Klara hebben aangepaste programma’s. Deredactie.be en de cultuurwebsite Cobra.be bieden ten slotte uitgebreide dossiers aan over 14-18.

Rue des Archives