Zeker 24 doden en 270 gewonden bij gasexplosies in Taiwan

Zeker 5 explosies hebben de stad Kaohsiung, in het zuiden van Taiwan, opgeschrikt. Daarbij vielen zeker 24 doden en minstens 270 gewonden. Het wegdek van een straat is helemaal opengescheurd en gebouwen staan in brand.

Wat de reeks explosies heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk, maar in de momenten voor de eerste ontploffing kwam er een indringende gasgeur uit de riolen, melden getuigen. Daarop volgden enkele krachtige explosies. Een gebied van zo'n 3 vierkante kilometer van het stadscentrum is getroffen.

Er is een diepe scheur in het wegdek van een van de straten, gebouwen staan in brand en auto's zijn weggeblazen. Er vielen zeker 24 doden, onder wie 5 brandweerlieden. Honderden gewonden zijn afgevoerd naar de ziekenhuizen. Reddingswerkers hebben het moeilijk om slachtoffers te zoeken, want de elektriciteit in de omgeving is uitgevallen.