"Gevarieerde show en knappe prestatie van Simple Minds"

De Schotse rockgroep Simple Minds heeft op Suikerrock in Tienen het publiek laten genieten van een gevarieerde show. "Jim Kerr en de zijnen hadden er duidelijk zin in en kregen het publiek makkelijk op hun hand", meldt VRT-collega Erik De Snerck die het festival voor ons volgt.
Ymke Dirikx

De Snerck zag een volgelopen Grote Markt in Tienen en een festival dat van start is gegaan met zwoele temperaturen. "Jim Kerr en de zijnen hadden er duidelijk zin in en kregen het publiek makkelijk op hun hand, al van bij het begin. Hits als "Don't you forget about me" werden luidkeels meegezongen en de handen gingen vaak op elkaar", zegt hij.

"Een knappe prestatie en een gevarieerde show", besluit De Snerck. "Maar het beste had Simple Minds voorbehouden voor de bisronde, met als apotheose een eerbetoon aan Jim Morrison en Van Morrison met een zeer knappe mix van "Gloria" en "Riders on the storm". Tienen is klaar voor een lange nacht."

Eerder op de avond had de Britse soulzangeres Moya Suikerrock mogen openen. Daarna was het aan de Belgische groep Puggy (foto), die begin juli op het laatste moment het geplande concert op Rock Werchter annuleerde.

Morgen is het uitkijken naar de Belgische groepen Goose, Arsenal en School is Cool, de Britse hitformatie Madness, De Jeugd van Tegenwoordig en Nina Nesbitt. Zondag staan The Jacksons, Alison Moyet, Umberto Tozzi, Ozark Henry, Urbanus en Slongsdievanongs op het podium.

Het hoofdpodium van Suikerrock staat zoals steeds op de Grote Markt in de Tiense binnenstad. In de zijstraten is er heel wat animatie en het podium op de Veemarkt is dit jaar voorbehouden voor dj's. Het Tiense stadsfestival kreeg de voorbije jaren steevast meer dan 100.000 festivalbezoekers over de vloer.

Ymke Dirikx