Als aap verklede mannen moeten apenplaag indijken

De Indiase hoofdstad New Delhi heeft 40 mannen in dienst genomen die zich moeten verkleden als aap om zo echte apen en in mindere mate ook straathonden te verjagen uit en rond het parlementsgebouw. Eerdere experimenten met tamme apen zijn mislukt.
AP2007

Kleine aapjes en honden zijn al langer een plaag in India. In de hoofdstad New Delhi is het al langer niet meer leefbaar in de buurt van het parlement. Eerder had de stad al grotere tamme apen in dienst genomen om de dieren te verjagen uit en rond het parlement, maar dat experiment is nu opgegeven.

In plaats daarvan zijn 40 mannen aangeworven die zich gaan verkleden als grote apen en zo de echte (en kleinere) apen en in mindere mate ook straathonden moeten verjagen. De gemeentewerkers krijgen daarnaast ook rubberen kogels om de dieren weg te jagen.

Daarnaast worden ook hondenvangers ingeschakeld die twee keer per week straathonden gaan vangen om ze te steriliseren.

AP2003

lees ook