Assis Carreiro niet langer bij Ballet Vlaanderen

Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen heeft in een persbericht bekendgemaakt dat het de samenwerking met artistiek directeur Assis Carreiro heeft stopgezet. "We zullen er met de volledige ploeg voor zorgen dat de continuïteit wordt gewaarborgd en dat de voorstellingen zullen doorgaan zoals gepland", klinkt het.

Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen werkt niet langer samen met artistiek directeur Assis Carreiro. "De algemeen directeur Lena De Meerleer, de directie en het management team, de dansers, de technische ploeg en de omkadering zullen ervoor zorgen dat de continuïteit wordt gewaarborgd", klinkt het.

"We zullen de toekomstige producties, onder andere "Onegin" en "Don Quichot" met heel veel enthousiasme en vakmanschap verder voorbereiden en presenteren", aldus De Meerleer.

Reden onbekend

Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen wil zo snel mogelijk een nieuwe artistiek directeur aanstellen. De reden van de onmiddellijke stopzetting van de samenwerking met Assis Carreiro is niet bekend.

Assis Carreiro uit Canada werd in september aangesteld als artistiek directeur bij het toenmalige Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Begin dit jaar kreeg ze nog een koninklijke onderscheiding van de Britse koningin Elisabeth.

Ze richtte in 1994 DanceXchange op in Birmingham en werkte later bij gerenommeerde danshuizen in Duitsland en Engeland. In september 2012 werd ze artistiek directeur bij Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen.