Buitenlandse Zaken raadt verblijf in ebolagebieden af

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt af om zich te verplaatsen of te verblijven in de door het ebolavirus getroffen gebieden. Dat laten ze weten via hun website.

De dodentol van het ebolavirus is volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) intussen opgelopen tot 729. Het virus heeft al verschillende gebieden in Guinee, Sierra Leone en Liberia getroffen. Buitenlandse Zaken zegt dat de besmetting kan overslaan op de buurlanden. Ook in de Nigeriaanse stad Lagos overleed vorige week één man die op een vlucht zat vanuit Liberia.

"In deze context wordt het afgeraden om zich te verplaatsen of te verblijven in de gebieden die getroffen zijn door het ebolavirus, tenzij om dwingende redenen", zegt Buitenlandse Zaken in zijn recentste update. "Het wordt tevens aangeraden om op de hoogte te blijven van de gezondheidsrichtlijnen van de plaatselijke autoriteiten, strikt de hygiënevoorschriften te respecteren en zich te onthouden van het eten van wild."

Gisteren vaardigden de Verenigde Staten en Frankrijk al een reiswaarschuwing uit voor Guinee, Sierra Leone en Liberia. Ook Duitsland raadt alle niet-noodzakelijke reizen naar de drie landen af. Frankrijk vaardigde ook een waarschuwing voor Nigeria uit.