Elektrisch hek moet naakte cycloop beschermen

Een elektrisch hek moet de naakte cycloop die al enige tijd langs de E17 in Waregem staat, beschermen. Dat meldt WTV-Focus. Het kunstwerk werd in het verleden al meermaals gevandaliseerd en een elektrisch hek moet dat voorkomen.

Enkele jaren terug werd de cycloop geïntroduceerd. Het beeld van de Italiaanse kunstenaar Marco Boggio-Sella is de mascotte van een kunstenproject van de bedrijfsleider-kunstenaar voor wiens bedrijf hij staat. Het 7,5 meter hoge beeld droeg aanvankelijk een tijgerslipje, maar al enige tijd is hij in vol ornaat te bewonderen.

Niet iedereen is fan van de naakte cycloop, want de bedrijfsleider heeft al meermaals bedreigingen gekregen. Het beeld is al gevandaliseerd en in 2012 zelfs in brand gestoken. Uiteindelijk is het beeld in ere hersteld en heeft de eigenaar nu beslist om er een elektrisch hek rond te zetten om verdere vandalenstreken te vermijden.

lees ook