Koerswinst voor Belgacom na goede cijfers

De nieuwe topvrouw Dominique Leroy van Belgacom lijkt de winst in de zeilen te hebben. Belgacom trekt de winstverwachtingen op en Leroy denkt dat de prijzenslag in de mobiele markt min of meer achter de rug is.

Het tweede kwartaal van Belgacom was duidelijk beter dan verwacht. Opvallende uitspringer was de stijging met 14% van de ebitda (de operationele kasstroom voor afschrijvingen, intresten en belastingen) tot 491 miljoen euro in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

In totaal kon de groep in het tweede kwartaal 1,57 miljard euro opbrengsten optekenen, dat is 0,9% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ook dat is meer dan verwacht.

Topvrouw Dominique Leroy kijkt tevreden terug. Ze ziet de resultaten van structurele kostenverlagingen en nieuwe commerciële activiteiten, maar vooral ook een afzwakken van de prijzenslag in de sector die de voorbije jaren woedde.

Sinds het aantreden van Leroy begin dit jaar is de beurskoers van Belgacom met 15% gestegen. Die koers staat nu op het hoogste peil in drie jaar.