Lokerse Feesten starten de 40e editie "stevig"

In het Oost-Vlaamse Lokeren is de 40e editie van de Lokerse Feesten aan de Grote Kaai vanavond gestart met een optreden van De Jeugd Van Tegenwoordig. "We zijn stipt op tijd begonnen en er is volk genoeg voor een stevig feestje, met Fatboy Slim straks als headliner", zegt woordvoerder Bruno Van Eetvelde.
Onder meer Magnus trad vanavond op.

Een van de hoogtepunten van het 10-daagse festival, dat vorig jaar 130.000 bezoekers lokte, wordt het uitverkochte optreden van Neil Young & Crazy Horse op dinsdag 5 augustus. "Het concert is al een half jaar uitverkocht. Dat betekent 15.000 bezoekers op één avond, maar ook voor de andere avonden loopt de verkoop heel goed. We zullen waarschijnlijk dit jaar ongeveer evenveel bezoekers als vorig jaar halen", zegt Van Eetvelde.

Vorig jaar was er onrust omdat de festivalsite op de Grote Kaai te klein zou worden door vastgoedontwikkelingen op de Hagewindsite. De organisatie sloot echter een akkoord met de stad dat het minstens de komende vijf jaar op de site kan blijven. Voor de veertigste editie wordt er "Kaaiman-bier" gebrouwen en een boek uitgegeven met foto's en anekdotes.

Op het programma staan andere grote namen als Patti Smith, Pet Shop Boys, Motörhead, 50 Cent, Amy Macdonald en Blink-182. De combitickets zijn uitverkocht, maar voor alle dagen behalve 5 augustus zijn er nog tickets beschikbaar. Het festivalterrein sluit dagelijks om 2.30 uur, maar de fuifzaal "Red Bull Elektropedia Room" gaat in het weekend door tot 5 uur. De Lokerse Feesten lopen tot en met zondag 10 augustus.