Mama schaap, papa geit en kindje gaap

Op een kinderboerderij in de Amerikaanse staat Arizona is een "gaapje" geboren, een kruising tussen een geit en een schaap. Een mannelijke dwerggeit had er een vrouwelijke schaap zwanger gemaakt. Het is uitzonderlijk dat een gaapje levend ter wereld komt.

De eigenaars van de kinderboerderij konden hun ogen niet geloven toen hun vrouwelijke schaap plots zwanger bleek te zijn want een mannelijk exemplaar hadden ze niet rondlopen op de boerderij. Onbevlekt ontvangen? Toch niet als het van de mannelijke dwerggeit op de boerderij afhing die per se voor nageslacht wou zorgen met de ooi.

Dat het gaapje - dat de naam "Butterfly" (Vlinder) meekreeg - levend ter wereld kwam, is uitzonderlijk. Meestal sterven ze in de baarmoeder. Bovendien blijkt Butterfly ook in goede gezondheid te verkeren en trappelt hij vrolijk rond met zijn pootjes en gezicht van een geit in een schapenwollen jasje.

Overigens: de kruising tussen een vrouwelijk schaap en een geitenbok noemt men een gaap, het jong van een mannelijk schaap en een geitenvrouw is een scheit.

Meest gelezen