Militaire tak Hamas: geen informatie over Israëlische soldaat

De militaire tak van Hamas heeft in een persbericht laten weten geen informatie te hebben over de Israëlische soldaat die gisteren is verdwenen in de buurt van Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Gisteren is een tijdelijk bestand tussen Hamas en Israël na enkele uren al aan flarden geschoten.

"De brigades Ezzedine al-Qassam beschikken niet over informatie over die soldaat. We verloren contact met een van onze troepen die aan het vechten waren in de buurt waar de soldaat verdween. Het is mogelijk dat zowel onze leden als de man zijn gedood", deelt Hamas mee.

De militaire reactie van Israël op de verdwijning heeft gisteren het leven gekost aan 107 Palestijnen. 350 mensen raakten gewond. Ook nu waren er zeker vijf kinderen tussen 3 en 12 jaar bij de slachtoffers.

De militaire confrontatie tussen Israël en Hamas begon op 8 juli en heeft al minstens 1.640 levens geëist. De meesten van  hen zijn burgers. Aan Israëlische kant zijn enkele tientallen doden gevallen, onder wie drie burgers.