Polen protesteren tegen Poetin met appel-selfies

De Polen zijn boos op de Russen. Nadat de Russische voedselinspectie de import van onder meer Poolse appels had verboden, besloten boze Polen massaal appel-selfies (of -foto's) te nemen en te posten op het internet.

De Russische voedselinspectie heeft de import van Pools groenten en fruit verboden. Mogelijk wordt dat verbod nog uitgebreid naar andere EU-landen. Officieel geldt het verbod omdat de goederen niet aan de voedselveiligheid voldoen, officieus is het wellicht een tegenreactie na de EU-sancties tegen Rusland door de crisis in Oekraïne.

Wat doet een boze Pool dan? Selfies of foto's maken met appels en die op Twitter gooien natuurlijk. Het geheel was oorspronkelijk het initiatief van de Poolse journalist Grzegorz Nawacki, maar werd snel opgepikt door vele andere Polen. De hashtags #EatPolishApples en #JedzJabłka ("eet appels" in het Pools) werden in geen tijd trending topics.

Voor de geïnteresseerden: ook op Facebook worden gretig appeltjes gepost onder het motto "an apple a day keeps Putin away".

lees ook