Politie redt baby in oververhitte auto

In Brussel heeft de politie gisteren een twee maanden oude baby gered, die alleen werd achtergelaten in een hete wagen. Dat meldt het parket van Brussel. Het kind werd meegenomen naar het commissariaat. De moeder zegt dat ze "langer dan voorzien" in het restaurant was gebleven.

Een patrouille van de politie bevrijdde de baby gisterennamiddag uit de wagen in de Auguste Ortsstraat, in het centrum van Brussel. Getuigen hadden de agenten gewaarschuwd dat het kind al enige tijd alleen was achtergebleven in de wagen, waarin de temperatuur door het warme weer erg was opgelopen.

De agenten lieten een mededeling achter in de wagen en namen de baby mee naar het commissariaat. Toen de moeder zich daar meldde, verklaarde ze dat ze met haar twee andere kinderen in de nabijgelegen McDonald's was gaan eten en dat dit "langer duurde dan voorzien".

De lokale politie benadrukt nogmaals dat het alleen achterlaten van een kind in een volledig afgesloten wagen gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van het kind, vooral omdat de temperatuur in de wagen zeer snel kan stijgen.