Sas van Rouveroij wordt kabinetschef Turtelboom

Sas van Rouveroij wordt de kabinetschef Algemeen Beleid van Vlaams viceminister-president Annemie Turtelboom (Open VLD). Van Rouveroij was een tijdlang liberaal fractieleider in het Vlaams Parlement en is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van de UGent, wat hij ook zal blijven.

Van Rouveroij nam vorig jaar ontslag als fractieleider in het Vlaams Parlement, toen hij voorzitter werd van de Raad van Bestuur van de Universiteit Gent. Hij achtte die functie niet verenigbaar met het voorzitterschap van een fractie en werd toen opgevolgd door partijgenoot Bart Tommelein. Hij bleef wel Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid in Gent.

Bij de verkiezingen van mei 2014 stond Van Rouveroij op de eerste opvolgersplaats voor het Vlaams Parlement, in de provincie Oost-Vlaanderen. Hij raakte dus niet rechtstreeks herverkozen.

Maar nu wordt hij dus kabinetschef Algemeen Beleid, bij Vlaams minister van Financiën en Begroting Annemie Turtelboom. Turtelboom zelf spreekt van een evidente keuze. "Met Sas klikt het heel goed, hij kent Vlaanderen zeer goed en heeft heel wat bestuurderskwaliteiten", aldus de minister. 

Turtelboom werft ook Lieve Schuermans aan, als kabinetschef voor Financiën, Begroting en Energie. Schuermans werkte in het verleden onder meer als adjunct-kabinetschef Financiën en Begroting bij de liberale ministers Patrick Dewael, Dirk Van Mechelen en Guy Vanhengel.