Transport wordt giraf fataal na passage onder brug

In Zuid-Afrika is een giraf overleden nadat ze bij een dierentransport zwaargewond was geraakt. Het dier werd vervoerd in een open trailer en botste op de snelweg met haar kop tegen een brug. De giraf werd na het ongeval nog overgebracht naar een dierenarts maar alle hulp kwam te laat.

De giraf werd samen met een soortgenoot  van Johannesburg naar een dierenverblijf in Warmbaths gebracht. Een vrachtwagen en een open trailer moesten volstaan om de dieren veilig en wel naar hun nieuwe onderkomen te transporteren.

De twee giraffen hadden op de snelweg veel bekijks omdat de trailer van de wagen niet voorzien was van een dak. Beide dieren torenden met hun nek hoog boven de wagen en de andere auto's uit. Op sociale media leidde dat tot heel wat bezorgde berichten. "Kijk eens hoe laag die brug daar is en hoe groot die giraffen zijn", tweette een bestuurder. "Heeft iemand hierover nagedacht?"

Dat bleek een goede vraag waarop de ooggetuige meteen ook een antwoord kreeg. Net nadat hij zijn bericht had gepost via Twitter botsten de giraffen immers tegen de brug. "We zijn net onder de Garsfontein Bridge doorgereden", tweette een andere ooggetuige. "Eén giraf is met haar kop tegen de brug gebotst en is neergegaan. Heel veel bloed."

De twee giraffen werden na het ongeval meteen overgebracht naar een dierenarts maar bij aankomst bleek één van de dieren overleden. De Zuid-Afrikaanse dierenbescherming heeft ondertussen besloten om de zaak te onderzoeken.