Tweede slachtoffer MH17 geïdentificeerd

Er is een tweede slachtoffer van de vliegtuigcrash in Oekraïne geïdentificeerd. Dat heeft het crisisteam in Den Haag bekendgemaakt. Het gaat om iemand met de Nederlandse nationaliteit. De familie is al op de hoogte gebracht.

Vorige week werd al een eerste slachtoffer van de vliegtuigcrash geïdentificeerd. Ook toen ging het om iemand met de Nederlandse nationaliteit.

De identificatie van de lichamen gebeurt in de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Meer dan 200 mensen werken daaraan mee. Volgens het crisiscentrum kan het nog maanden duren vooraleer alle slachtoffers geïdentificeerd zijn.

In Oekraïne hebben de internationale experten intussen toegang gekregen tot de crashsite. Zij zijn nu op zoek naar stoffelijke resten en persoonlijke spullen.