Wijnbar op afdeling palliatieve zorg in Frans ziekenhuis

Een ziekenhuis in Clermont-Ferrand in Frankrijk wil binnenkort het dagelijkse leven van patiënten in de palliatieve zorg wat aangenamer maken. Het ziekenhuis zal in september een wijnbar openen op zijn afdeling. Een primeur voor Frankrijk, volgens de directie.
THE ASSOCIATED PRESS2014
(Archieffoto)

"Het doel is om het leven van de patiënten menselijker te maken en hun dagelijks leven wat op te fleuren", zegt het hoofd van de palliatieve zorg van het UZ van Clermont-Ferrand, Virginie Guastella. "Niet alle patiënten in de palliatieve zorg bevinden zich immers in de eindfase van hun leven."

Bovendien laat de wijnbar de familie ook toe om nog wat gezellige momenten mee te maken met hun naasten in een medische omkadering. "Het is slechts een detail dat het verschil kan maken", klinkt het.

De wijnkelder, met een capaciteit van 200 liter, zal naast wijn ook champagne, whisky en bier bevatten. De dokter hoopt dat ze de patiënten en de bezoekers binnenkort topwijnen van een goed jaar zal kunnen schenken. Het project wordt gerealiseerd door partners en verschillende liefdadigheidsformules.