65 doden bij explosie in Chinese fabriek

In de Chinese stad Kunshan zijn minstens 68 doden gevallen bij een ontploffing in een fabriek die wielen voor auto's maakt. Er zijn ook tal van gewonden. Het zou gaan om het zwaarste ongeluk in de Chinese industrie dit jaar.

De explosie deed zich vanochtend voor in de hal waar autowielen gepolijst worden. Meteen na de ontploffing stroomden familieleden van de arbeiders toe.

Volgens de lokale media zijn er 68 mensen gedood bij de ontploffing. Er zouden ook 187 gewonden zijn. Velen onder hen hebben ernstige brandwonden.

Het zou gaan om een verouderde fabriek die autowielen maakt voor tal van Amerikaanse merken, onder hen General Motors. Volgens de staatsmedia gaat het om het zwaarste ongeluk in de Chinese industrie dit jaar.

Kunshan ligt ten westen van de havenstad Shanghai.