Belg gered bij dodelijke aardverschuiving in Nepal

Bij een aardverschuiving en overstromingen in het noordoosten van Nepal, kwamen minstens acht mensen om het leven, 18 anderen raakten gewond. Dat berichten lokale media. Verschillende mensen konden worden gered, onder wie een Belg.

Een aardverschuiving heeft de Sunkoshi rivier geblokkeerd, waardoor het waterpeil met verschillende meters is gestegen. In het dorp Jure, op zo'n 80 kilometer van de hoofdstad Kathmandu, raakten een honderdtal huizen overspoeld door het water. Zestien mensen konden worden gered, onder wie een Belg. De Sunkoshi is een bekende rivier om te raften of kajakken.

De politie onderzoekt hoe ze de rivier opnieuw moet vrijmaken, eventueel door het opblazen van de Sunkoshi-dam. Manueel opruimen lukt niet en materieel kan niet ter plaatse geraken omdat de snelweg is versperd. Die snelweg is de enige verbinding in de regio tussen Nepal en Tibet, het verkeer wordt tegengehouden.

Steden en dorpen in de buurt, waaronder Barahbise, worden geëvacueerd.