Eerbetoon aan MH17 op Amsterdamse Pride

Vanmiddag is de Canal Parade door de Prinsengracht in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam getrokken. Dat is het hoogtepunt van de Gay Pride. De bonte boottocht begon met een eerbetoon aan de slachtoffers van MH17. Voor het eerst trok ook een Marokkaanse en Joodse boot mee in de parade.

De botenparade van de Gay Pride in Amsterdam is vanmiddag begonnen met de herdenking van de slachtoffers van het gecrashte vliegtuig van Malaysia Airlines. Aan boord van het vliegtuig bevonden zich immers tientallen aids-onderzoekers die op weg waren naar een aids-congres in Australië. Na deze ingetogen plechtigheid barstte het kleurrijke feest los.

Voor het eerst was er ook een Marokkaanse en een Joodse boot op de Canal Parade op de Prinsengracht, in traditionele klederdracht met de Marokkaanse vlag in het roze. "Het onderwerp is nog altijd niet aanvaard in onze gemeenschap. Dit is dan ook een mijlpaal", zegt een deelneemster.