Medische controle voor deelnemers VS-Afrika top

De deelnemers aan de VS-Afrika top in Washington die uit de landen komen waar het ebolavirus huishoudt, zullen een medische controle moeten ondergaan als ze in de VS aankomen. De top vindt volgende week plaats.

De deelnemers zullen ook al een controle ondergaan vóór ze op het vliegtuig stappen. "We zullen hier extra controles uitvoeren", zegt de Amerikaanse president Barack Obama. Hij zei niet over welke Afrikaanse landen het gaat.

Volgens Obama gaat het om voorzorgsmaatregelen voor de afgevaardigden op de top die "een marginaal risico lopen" op het dragen van het virus. Hij voegde daaraan toe dat het ebolavirus niet gemakkelijk wordt overgedragen.

Vanaf maandag komen een vijftigtal Afrikaanse staatshoofden samen in Washington. De president van Sierra Leone en van Liberia zullen niet naar de VS reizen. Dat zijn twee van de drie West-Afrikaanse landen waar het ebolavirus woedt.