Met ebola besmette dokter overgevlogen naar VS

Een Amerikaanse dokter die besmet is met het ebolavirus is onder zeer zware veiligheidsmaatregelen overgevlogen naar de VS. De dokter werkte samen met een collega in een ziekenhuis in Liberia, een van de landen in West-Afrika waar de epidemie woedt.

Omdat ebola zeer besmettelijk is, werd zijn transport uiterst beveiligd. In het vliegtuig en in de ziekenwagen op weg naar een ziekenhuis in Atlanta lag de patiënt helemaal geïsoleerd. Kort na aankomst is het toestel teruggevlogen naar Liberia om de collega van de zieke dokter op te pikken.

Bruce Ribner, hoofdarts van de speciale afdeling in het Emory University Hospital waar de twee behandeld zullen worden, noemde de gezondheidstoestand van beide patiënten "stabiel". Hij garandeerde dat alle noodzakelijke maatregelen getroffen zijn om een uitbreiding van de ziekte in de Verenigde Staten te voorkomen.

De epidemie heeft in West-Afrika in verschillende landen al meer dan 700 doden geëist. 1300 mensen zijn besmet.