Ook Lufthansa vermijdt tot en met zondag het Iraakse luchtruim

De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft beslist om tot en met zondag geen vliegtuigen meer te laten vliegen over Irak.
AP2013

Hierdoor worden vluchten naar Erbil, in het noorden van Irak, geannuleerd. Normaal gezien vliegt Lufthansa tweemaal per week naar Erbil, dochtermaatschappij Austrian Airlines zelfs dagelijks. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Hoewel het bedrijf er voorlopig nog van uit gaat dat er geen gevaar bestaat in vliegen over Irak, heeft het toch beslist om deze vluchten tot en met zondag te schrappen om duidelijkheid te verschaffen aan de passagiers en het personeel. Die duidelijkheid ontbreekt voorlopig omdat er geen eenduidig oordeel komt van de verschillende luchtvaartautoriteiten, laat de Lufthansa Group optekenen.

Deze beslissing is van toepassing op vluchten van Lufthansa, Lufthansa Cargo, Austrian Airlines en Swiss. Voor Brussels Airlines, ook een dochteronderneming van Lufthansa Group, geldt het vliegverbod niet.