Parket gaat niet achter Mahassine en stad Hasselt aan na Pukkelpopdrama

Het parket is niet van plan om Chokri Mahassine, de stad Hasselt of de tentenverhuurder te vervolgen na het Pukkelpopdrama van 2011. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Vier gewonde festivalgangers hadden een klacht ingediend wegens schuldig verzuim, maar het parket is het daar dus niet mee eens.

Drie jaar geleden werd het muziekfestival van Pukkelpop door een uitzonderlijk onweer getroffen. Daarbij vielen toen verschillende doden. Een eerste onderzoek van het parket kort na de feiten wees uit dat de festivalorganisatie geen schuld trof omdat het noodweer buitengewoon was.

Vier festivalgangers die gewond waren geraakt, lieten het hier niet bij en dienden zelf een klacht in. Die was gericht tegen de vzw achter Pukkelpop, drie bestuurders van de vzw (onder wie Chokri Mahassine), de stad Hasselt en de tentenverhuurder. De aanklacht luidde het onopzettelijke toebrengen van slagen en verwondingen en schuldig verzuim.

Het parket ziet evenwel geen reden om festivalorganisator Mahassine en de anderen te vervolgen, zo meldt Het Belang van Limburg. Toch is de zaak daarmee nog niet helemaal van de baan. Uiteindelijk is het immers aan de raadkamer om te beslissen of het al dan niet tot een rechtszaak komt. Die beslissing valt op 19 september.

Meest gelezen