Status Quo annuleert zes concerten door ziekte Parfitt

De Britse rockgroep Status Quo heeft de zes resterende concerten van hun zomertournee afgelast. Gitarist Rick Parfitt is met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Kroatië, waar de groep vanavond een concert had moeten spelen.

"Status Quo annuleert geen shows als er geen dwingende redenen zijn", meldt de manager van de band op de website van de Britse openbare omroep BBC.

Details over de ziekte van Rick Parfitt zijn niet bekendgemaakt. "Op dit ogenblik kunnen we niet anders dan het medische advies opvolgen. Rick Parfitt wordt behandeld in het ziekenhuis", klinkt het.

Rick Parfitt onderging eind de jaren negentig een hartoperatie. Volgens de dokters verkeerde hij toen in levensgevaar door zijn liederlijke manier van leven. De komende optredens van Status Quo in Monaco, Zwitserland en Duitsland zijn afgelast. Het is nog niet zeker dat de Britse tournee in december zal doorgaan.

Rick Parfitt is net als leadzanger en gitarist Francis Rossi van in het begin in 1967 lid van Status Quo. Parfitt schreef de nummers "Whatever you want", "Again and again" en "Rain" voor de band.

Meest gelezen