Vergeten verhalen van Dr. Seuss zien daglicht in nieuw boek

Vier verhalen voor kinderen die de Amerikaanse auteur Dr. Seuss in de jaren 50 schreef en die nadien jarenlang in de vergetelheid zijn beland, zijn van onder het stof gehaald en verschijnen binnenkort in een nieuw boek. Het gaat om verhalen over de olifant Horton en de Grinch.
1955 AP

Dr. Seuss was een Amerikaanse auteur die zo'n 43 kinderboeken schreef. Hij creëerde figuurtjes als de olifant Horton en de Grinch. In 1991 overleed hij op 87-jarige leeftijd.

Vier vergeten verhalen van zijn hand verschijnen binnenkort in een nieuw boek. Dr. Seuss publiceerde ze in de jaren 50 in een Amerikaans tijdschrift. Nadien belandden ze in de vergetelheid.

"Horton and the Kwuggerbug and more lost stories" heet het boek dat in september in de VS en het Verenigd Koninkrijk uitkomt. Uitgeverij Random House belooft dat het de lezer meer inzicht zal bieden in de figuren Horton en de Grinch.

Over de beide figuren zijn de afgelopen jaren overigens films gemaakt. In 2008 kwam de animatiefilm "Horton hears a who!" uit. In 2000 speelde acteur Jim Carrey de Grinch in "How the Grinch stole Christmas".