Vermoedelijke jihadist opgepakt op luchthaven van Charleroi

Op de luchthaven van Charleroi is dinsdagavond een Syriër van 25 jaar opgepakt. De man was in het bezit van USB-sticks waarop filmpjes stonden die gelinkt worden aan het al-Nusra Front, een jihadistische groepering. De man werd aangehouden voor deelname aan activiteiten van een terroristische groep, zo bevestigt het federaal parket.

De Syriër bleek in het bezit van valse Franse paspoorten en twee USB-sticks. Daarop staan uittreksels van een gesprek en beelden van moorden door de organisatie. De man beweerde echter dat hij journalist was en deze informatie kon bekomen door te infiltreren in een kamp van het al-Nusra Front. Daarop zou hij door de terroristen vastgehouden zijn. Hij kon ontsnappen via Turkije en Giekenland naar België, waar hij zijn reportage zou publiceren.

In het dossier moeten nog heel wat zaken onderzocht worden. De raadkamer van Charleroi heeft de aanhouding van de verdachte gisteren bevestigd.

Meest gelezen