Zeker 13 doden bij gevechten aan Syrisch-Libanese grens

Bij gevechten in de grensstreek tussen Syrië en Libanon zijn minstens 13 doden gevallen. Militanten van Al Nusra, de Syrische tak van Al Qaeda, vielen de Libanese grensstad Arsal aan. Daarbij vielen 2 doden. De rebellen namen ook verschillende soldaten en politieagenten gevangen.

Volgens een Libanese generaal vielen de rebellen meerdere militaire posten in de buurt van Arsal aan, waarop Libanese soldaten terug schoten. Daarop dreven de Libanese militairen de rebellen terug, waarbij naar verluidt 11 Al Nusra-strijders het leven lieten.

De aanval kwam er enkele uren nadat Libanese troepen een Syrische Al Nusra-militant zouden hebben opgepakt. In Arsal wonen tienduizenden Syrische vluchtelingen, en rebellen genieten er heel wat steun van de plaatselijke bevolking.

Het geweld in de grensstreek laaide op toen tientallen Syrische anti-regeringsstrijders om het leven kwamen bij een hinderlaag. Syrische overheidstroepen, geruggensteund door Hezbollah, hebben zowat de hele strategische Qalamoun-regio in handen, en snijden zo de aanvoer naar de oppositie vanuit buurland Libanon af.