22 doden na dagje vechten om luchthaven Tripoli

In de buurt van de luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli zijn 200 doden gevallen bij zware gevechten tussen rivaliserende milities. Die proberen de controle over de luchthaven te verwerven. Het gaat om de zwaarste gevechten sinds de omverwerping van het regime van Moe'ammar al-Khaddafi, in 2011.

De voorbij week zijn in Libië naar schatting een 200-tal doden gevallen bij het geweld. De strijd om de luchthaven van Tripoli gaat tussen een fundamentalistische militie uit de havenstad Misrata en voormalige rebellen uit het bergstadje Zintan.

Meer dan drie geleden vochten beide milities nog allebei tegen de troepen van Khaddafi. Maar sinds de voormalige Libische leider van de macht is verdreven en vermoord lijkt het land alsmaar dieper weg te zakken in chaos en geweld. Van enig centraal gezag lijkt niet langer sprake.