36e editie van Reggae Geel vlot en gemoedelijk verlopen

Na twee festivaldagen met in totaal 58.000 reggaefans heeft de politie de balans opgemaakt van de 36e editie van Reggae Geel. Over het algemeen is het festival vlot en gemoedelijk verlopen. Dat zegt Dirk Van Aerschot, korpschef van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

Vorig jaar werd het terrein verruimd en heringedeeld. Omdat dit zowel door festivalgangers, organisatoren als veiligheidsdiensten positief werd ervaren, werd deze opstelling behouden en hier en daar verder verfijnd.

Het verkeer van en naar het festival verliep vlot dankzij de inzet van verkeersploegen van de politie en parkeerwachters van de organisatie. Op piekmomenten moesten de bezoekers even aanschuiven bij het oprijden of verlaten van de parkings. Slechts enkele hinderlijk geparkeerde voertuigen werden getakeld.

De gevreesde diefstallenplaag bleef uit. Toch werden twee personen aangehouden op verdenking van diefstallen uit tenten. Zowel in de omgeving van het festival als op het terrein zelf werden extra ploegen in burger ingezet.

Politieagenten betrapten acht drugsdealers. Meestal ging het om cannabis. Eén hiervan werd aangehouden door het parket en wordt kortelings voorgeleid voor de onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding beslist. Eén persoon werd aangehouden voor slagen en verwondingen. Zes personen werden bestuurlijk aangehouden. Zij waren dronken of agressief.

Bij de organisatoren van Reggae Geel werden traditioneel veel gevonden voorwerpen binnengebracht, waaronder rugzakken, sleutels, portefeuilles en smartphones. Heel wat voorwerpen konden al terug bezorgd worden aan de eigenaars. Wie iets verloren heeft, kan de gevonden voorwerpen bekijken op de website van de politie.