60.000 festivalgangers zakken af naar Reggae Geel

Het tweedaagse muziekfestival Reggae Geel heeft vrijdag en zaterdag in totaal om en bij de 60.000 bezoekers ontvangen. Dat meldt de festivalorganisatie. Die spreekt ondanks de iets mindere opkomst dan vorig jaar toch van een erg succesvolle 36e editie. Er waren geen grote incidenten, al viel volgens de Geelse politie wel één gewonde op de festivalcamping toen daar een gasbus ontplofte.

Dat de opkomst iets lager lager dan vorig jaar was volgens de organisatie allicht te wijten aan de onweersvoorspellingen voor zaterdag. Het slechte weer bleef echter uit, zodat de 35.000 opgedaagde bezoekers er toch een onbezorgde festivalavond van konden maken.

Onder meer absolute headliner Damian Marley, zoon van reggaelegende Bob, en zijn Jamaicaanse landgenoot I-octane zorgden voor de hoogtepunten. Vrijdag stond met Bunny Wailer (The Wailers) ook al een directe link met Bob Marley op het hoofdpodium.

Zowel het verkeer van en naar het festival als de doorstroming op het terrein zelf verliepen volgens politie en organisatie dit jaar erg vlot. Op het vlak van veiligheid bleef het aantal diefstallen beperkt, al werden er wel twee mensen opgepakt op verdenking van diefstallen uit tenten. De politie betrapte ook acht drugsdealers, voornamelijk van cannabis. Verder werd nog één bezoeker opgepakt voor slagen en verwondingen.