"Eboladokter" in de VS aan de beterhand

Het gaat beter met de Amerikaanse arts Kent Brantly die in Afrika besmet is geraakt met het ebolavirus. De arts is gisteren overgevlogen vanuit Liberia, waar hij werkte tegen de ziekte.

De 33-jarige arts is zaterdag overgevlogen vanuit het West-Afrikaanse land Liberia naar het ziekenhuis van de Emory Universiteit in Atlanta. Volgens het Amerikaanse Center for Disease Control (CDC) gaat het nu lichtjes beter met de man, maar het centrum waagt zich niet aan voorspellingen.

Zijn collega Nancy Writebol werd in Liberia ook besmet. Zij zal een van de volgende dagen worden teruggevlogen naar de VS. Over haar gezondheidstoestand is nog niet veel bekend.

De twee werkten voor een humanitaire organisatie in Liberia toen ze besmet geraakten met ebola. Liberia is samen met de buurlanden Sierra Leone en Guinée zwaar getroffen door de ziekte. Er zouden al 729 mensen omgekomen zijn en meer dan 1.300 mensen raakten besmet door de nieuwste uitbraak van het virus.