"Geen bijzonderheden besproken in cockpit"

Uit een eerste analyse van de zwarte dozen van vlucht MH17 blijkt dat er "niets bijzonders" besproken is in de cockpit. Dat heeft een bron dichtbij het internationale onderzoek gemeld aan de zondageditie van de Maleisische New Straits Times.
AP2014

De Britse overheidsdienst die belast is met onderzoek naar vliegtuigongevallen (AAIB) heeft de gesprekken tussen de piloot en de luchtverkeersleiding uitgelezen. "Uit wat het team tot nu toe gehoord heeft, blijken geen bijzonderheden. De laatste opgenomen stem was niet die van de piloot. Er was geen indicatie dat de piloten iets zagen of merkten wat verkeerd ging", aldus de bron. Wat de crash heeft veroorzaakt, zoals de vermoedelijke raketinslag, moet dan ook erg snel gebeurd zijn, concludeert de krant.

Naast de cockpit voice recorder (CVR) wordt ook de zwarte doos met vluchtgegevens geanalyseerd, zoals de hoogte en snelheid van het vliegtuig.