"Israël heeft telefoontjes van Kerry afgeluisterd"

De Israëlische geheime dienst heeft telefoongesprekken van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry afgeluisterd. Dat meldt de website van het Duitse tijdschrift Der Spiegel op gezag van bronnen bij de veiligheidsdiensten. Israël zou informatie uit die gesprekken hebben gebruikt tijdens de vredesonderhandelingen over het Midden-Oosten.

Het zou gaan om gesprekken die Kerry deed via een niet beveiligde telefoonlijn. Die konden via een satellietverbinding worden afgeluisterd.

Nog volgens Der Spiegel heeft de Israëlische regering informatie uit die gesprekken gebruikt tijdens de onderhandelingen over een vreedzame oplossing voor het conflict in het Midden-Oosten. Kerry probeert bij die gesprekken te bemiddelen, tot u toe zonder resultaat.