Bewoners uit woningbrand gered in Sint-Amands

In de Heidestraat zijn afgelopen nacht twee slapende bewoners uit een brandende woning gered.

Het waren enkele buurtbewoners, die de rookontwikkeling opmerkten en de brandweer verwittigden. Die drong bij aankomst meteen naar binnen en kon de twee evacueren. Zij raakten niet gewond.

Na de evacuatie van de bewoners werd door de brandweer van Willebroek - voorpost Sint-Amands - op zoek gegaan naar de brandhaard. Die troffen ze uiteindelijk aan in de achterkeuken. Daar had even voordien een warmwaterboiler vuur gevat na een elektrisch defect.

De brandschade bleef uiteindelijk beperkt tot de achterkeuken. In de rest van de woning was heel wat rookschade. De brandweer ventileerde na de bluswerken de woning. Die werd niet onbewoonbaar verklaard.

Tijdens de brandinterventie werd de Heidestraat ruim een uurtje afgesloten voor alle verkeer.