Doden en gewonden na onweer bij feest in Italië

Bij een zwaar onweer zijn tijdens een feest in het noordoosten van Italië vier mensen om het leven gekomen. Vele anderen liepen verwondingen op.

Kort voor middernacht barstte gisteren boven de gemeente Refrontolo bij Treviso een wolkbreuk los, aldus het persbureau Ansa. In nauwelijks enkele minuten veranderden een aantal beekjes en de rivier Lierza in kolkende stromen die in een mum van tijd buiten hun oevers traden en tentzeilen, auto's, kraampjes en mensen meesleurden.

Brandweer, politie en noodartsen snelden ter hulp. De vier slachtoffers zijn vermoedelijk verdronken. Momenteel zijn twee doden geïdentificeerd. Ze zijn beiden afkomstig uit de omgeving. Een aantal voertuigen moest uit het water getrokken worden. Aan het lokale feest hadden een honderdtal mensen deelgenomen.