Eenmalige editie The Flanders Fields Post blikt terug op WO I

Naar aanleiding van het begin van de Eerste Wereldoorlog precies 100 jaar geleden verschijnt morgen uitzonderlijk de krant The Flanders Fields Post. Krantenjongens zullen de krant onder andere in Glasgow in Schotland, Dublin in Ierland en Toronto in Canada uitdelen. Van de 24 pagina's tellende publicatie, een initiatief van Toerisme Vlaanderen, zullen in totaal 115.000 exemplaren worden verspreid.

In de krant wordt teruggeblikt op 1914-18, maar er is ook aandacht voor de vele plekken en evenementen in het Vlaanderen van vandaag die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog.

"Nadat vele partners jaren hebben gewerkt om tegen 2014 een kwaliteitsvol WO I-aanbod te hebben voor musea, routes, tentoonstellingen en evenementen, verschuift het zwaartepunt van onze werking nu naar het werven en verwelkomen van bezoekers voor dit aanbod", zegt topman Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen.

Met diezelfde doelstelling voor ogen wordt in samenwerking met Brussels Airport ook de aankomsthal (Pier B) van de luchthaven in Zaventem op een speciale manier aangekleed. Bezoekers zullen er beelden te zien krijgen van Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog en worden op die manier tegelijk verwelkomd en herinnerd aan deze tragische periode.

lees ook