Gabriel Rios scoort op M-idzomerfestival in Leuven

De Puerto Ricaanse Belg Gabriel Rios was goed voor een absoluut hoogtepunt op het vierdaagse eigenzinnige kunstenfestival M-idzomer in het Leuvense museum M.

Tijdens de voorbije vijf festivaledities liep de binnenweide in het museum nog nooit zo vol als tijdens dit concert. Rios zelf bestempelde tijdens zijn set M-idzomer als "the chilliest festival in the world".

Rios, begeleid door een contrabas, een cello en enkele blazers, begon zijn concert met een eigen versie van "Voodoo child" van Jimi Hendrix. Daarna volgden enkele nieuwe nummers van zijn nog te verschijnen nieuwe cd "This marauder's midnight" tot hij plots uitpakte met een rock 'n roll versie van zijn grote hit "Broad day light". Veel enthousiasme ook voor zijn meer recente hit "Gold".

Dit M-idzomerfestival brengt niet alleen muziek, maar ook comedy, performances, dans, spoken woord en beeldende kunst. Muzikaal maakte zaterdagavond ook Reena Riot veel indruk. Heel opvallend waren voorts ook de dans "Still animals" van Tuur Marinus, waar lichamen door de lucht leken te zweven, en het theaterstuk "And the birds fell from the sky" van Silvia Mercurialia & Simon Wilkinson. De Nederlandse absurdist Ronald Snijders zorgde voor de humoristische noot.

Meest gelezen