Jazz met Pit. Het festival! vervangt Jazz Hoeilaart in Druivenstreek

Het tweejaarlijkse Jazz met Pit. Het festival! vervangt in de Druivenstreek Jazz Hoeilaart dat zoals bekend vanaf maart 2015 in Leuven georganiseerd zal worden in het kader van Leuven Jazz. Dat hebben Hoeilaart, Overijse en Tervuren bekendgemaakt. De gemeentebesturen sloten naar aanleiding van de verhuizing van deze internationale wedstrijd naar Leuven een overeenkomst voor nieuwe jazz-initiatieven.

Het nieuwe festival belooft "in een originele format jazz in al zijn vormen en gedaantes". Het vindt plaats tijdens het derde weekend van september, zoals eerder ook Jazz Hoeilaart. Een eerste editie wordt in 2015 georganiseerd. Alternerend zullen de vzw MuziekMozaïek en het GC De Bosuil in Jezus-Eik "Be Jazz met Pit" opzetten met zang en jonge muzikanten als hoofdingrediënten.

De gemeentebesturen hebben ook afgesproken kleinschalige jazz-initiatieven in de streek meer te ondersteunen. Het volledige programma zal gecommuniceerd worden via gemeentelijke infobladen, de website www.jazzmetpit.be, een nieuwe digitale nieuwsbrief, folders en affiches.