Marineschip evacueert Britten uit Libië

Een Brits marineschip heeft een honderdtal buitenlanders geevacueerd uit Libië. Daar zijn opnieuw hevige gevechten aan de gang om de controle over de luchthaven van de hoofdstad Tripoli.

Steeds meer landen halen hun burgers weg uit het door oorlog geteisterde Libië. Enkele dagen geleden konden zeven Belgen Libië verlaten aan boord van een Grieks marineschip. Die zijn intussen aangekomen in de haven van Piraeus nabij Athene.

Vandaag heeft het Britse marineschip HMS Enterprise meer dan honderd mensen weggehaald die in de haven van de Libische hoofdstad Tripoli een toevlucht hadden gezocht. Het gaat vooral om Britten. Het schip is nu op weg naar Malta.

Vandaag is opnieuw hevig gevochten rond de luchthaven van Tripoli. Islamitistische milities uit Misurata proberen die luchthaven in te nemen ten koste van meer seculiere groepen uit Zintan. In die militie zitten ook veel Berbers.

Ook elders in de stad is nu gevochten, ook in dicht bevolkte gebieden. De olie-opslagplaats die al dagen in brand staat, is nu opnieuw getroffen door raketten.