Meer dan 8.000 bezoekers voor 10e Antwerpse Museumnacht

In Antwerpen heeft de tiende editie van Museumnacht gisteravond 8.300 bezoekers gelokt. Dat laat initiatiefnemer kunstcommunicatiecentrum Prospekta weten. De 17 aan de nocturne deelnemende Antwerpse musea telden samen zowat 30.000 bezoeken. Naast de gebruikelijke tentoonstellingen en nachtelijke rondleidingen werden tal van workshops, zomerbars, concerten en fotoshoots georganiseerd.

Museumnacht werd tien jaar geleden in het leven geroepen om de Antwerpse musea en hun collecties op een laagdrempelige en gezellige manier in de kijker te zetten. Met één polsbandje kunnen de bezoekers terecht in alle deelnemende musea, zoals onder meer het MAS, het M HKA, het Red Star Line Museum en het Museum Mayer van den Bergh. De verplaatsingen tussen de musea gebeuren vooral te voet of met de fiets, maar er worden ook pendelbussen ingezet.

Speciaal voor de feestelijke tiende editie werd dit jaar een nieuw concept aan het evenement toegevoegd. In de Gildekamersstraat aan de achterzijde van het Antwerpse stadhuis vond een afterparty voor 700 bezoekers plaats in een gebouw waar de provincie Antwerpen momenteel werkt aan een nieuw museum rond edelsmeedkunst (zilver) en juwelen (diamant). Vrijwilligers van jongerenorganisaties AmuseeVous en MAS in Jonge Handen zorgden voor een gesmaakte combinatie van kunst en dj-sets.

Wie gisteren een bezoek bracht aan Museumnacht kan overigens zijn of haar polsbandje nog tot eind augustus inruilen voor een gratis bezoek aan één van de deelnemende musea.