Minstens 367 doden bij aardbeving in China

Bij een zware aardbeving in het zuidwesten van China zijn minstens 367 doden en meer dan 1.400 gewonden gevallen. Dat meldt de Chinese staatsomroep CCTV. De aardbeving met een kracht van 6,3 veroorzaakte erg veel schade. Volgens CCTV gaat het om de zwaarste aardbeving in de regio in 14 jaar.

Het epicentrum lag in de gemeente Ludian in de omgeving van de stad Zhaotong. Daar werd de stroomvoorziening onderbroken en stortten meer dan 10.000 huizen in. Dat meldde het staatsagentschap Xinhua.

Een inwoner van Ludian zei aan Xinhua: "Ik voelde in mijn appartement op de vijfde verdieping een krachtige stoot. Kleinere voorwerpen vielen uit de kasten". Veel mensen renden in paniek de straat op. Een andere inwoner omschreef die als "een slagveld".

De Chinese overheid heeft al aangekondigd 2.000 tenten, 3.000 veldbedden en 3.000 jassen naar het rampgebied te sturen, waar voor de komende dagen hevige regen voorspeld wordt.