Moeder in volle Gazacrisis bevallen van vierling

In Gaza is een vrouw tussen de gevechten door bevallen van een vierling. De dokter die de kinderen, drie jongens en een meisje, op de wereld zette, postte een foto van het heuglijke moment op Twitter.

"Ondanks de pijn beviel een Palestijnse moeder in Gaza van een vierling", schreef dokter Bassel Abuwarda van het Al-Shifa ziekenhuis bij de foto.

Het ziekenhuis werd maandag nog geraakt bij een bomaanval. Daarbij vielen meerdere gewonden. Abuwarda tweet zijn ervaringen in het ziekenhuis tijdens de oorlog in Gaza. Het ziekenhuispersoneel worstelt met het aantal gewonden dat blijft oplopen.

De vrouw had eerder 5 jaar lang, onder meer via een IVF-behandeling, zonder succes geprobeerd om zwanger te geraken. De baby's wegen samen 7 kilo, meldt de BBC. De bevalling vond vrijdagavond plaats vlak voordat het staakt-het-vuren in Gaza, dat 72 uur had moeten duren, aan flarden was geschoten.