Muziekoptredens in hulpgevangenis van Leuven

De organisatoren van het vierdaagse M-idzomerfestival in Leuven hebben vandaag voor het tweede jaar op rij op het binnenplein van de hulpgevangenis enkele optredens georganiseerd. De breakdancegroep Straatrijk en hiphopper kRaMeR die de voorbije dagen ook al te zien waren op het eigenlijke festival in museum M gaven een optreden. Ook Delvis en DJ Maverick kwamen langs.

"Wij vinden dat cultuur en alles wat ermee samenhangt toegankelijk moet zijn voor iedereen, ook zij die opgesloten zitten in een gevangenis. We willen ze zeker niet uitsluiten van cultuurbeleving, zowel actief als passief. Een aantal gedetineerden kregen vandaag de kans om op het podium hun kunnen te tonen", aldus de Leuvense schepen van Cultuur Denise Vandevoort (SP.A).

De afgelopen weken organiseerden enkele professionele artiesten al workshops in de hulpgevangenis -over woord, muziek, beeld- wat vandaag resulteerde in samenspel tussen de betrokken artiesten en gedetineerden. Alles verliep zonder incidenten.