Uitkijken naar The Jacksons op Suikerrock

Op de Grote Markt in Tienen heeft Slongs Dievanongs de slotdag van het driedaagse Suikerrock geopend. Op het hoofdpodium worden vandaag nog een aantal internationale supersterren verwacht, zoals de Italiaan Umberto Tozzi en Alison Moyet. Het is vanzelfsprekend vooral uitkijken naar het concert van The Jacksons om 22u30.
AP2014
The Jacksons (archieffoto).

The Jacksons bestaan uit de broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito die in 1969 samen met de betreurde Michael "The Jackson 5" vormden en wereldhits scoorden als "ABC" en "I Want you back". Ook nadien als "The Jacksons" scoorden ze nog enkele grote hits zoals "Blame it on the boogie' en "Can you feel it". Na de split in 1984 duurde het tot 2012 vooraleer ze als eerbetoon aan hun overleden broer opnieuw concerten begonnen te geven.

Suikerrock kent voor de hulpdiensten momenteel een zo goed als incidentloos verloop. Vrijdagavond was er veel enthousiasme voor het concert van The Simple Minds, terwijl zaterdagavond het gevreesde onweer uitbleef en op een zo goed als volgelopen Grote Markt vooral de Britse ska-band Madness voor een uitgelaten sfeer zorgde. Ook de dj-sets die voor het eerst op de Veemarkt georganiseerd worden, blijken een schot in de roos.