Geen internet? Fax Google!

Een vader en zoon die samen op vakantie waren, hadden geen internetverbinding maar wel een prangende vraag, dus besloten ze Google te faxen. Groot was hun verbazing toen de zoekmachine hen, eveneens op papier, een antwoord bezorgde.

Michael Wiethe en zijn twaalfjarige zoon Timm vroegen zich af of een "Deichhörnchen" echt bestaat en hoe zo'n wezen er dan wel uitziet. Op het zomerkamp van de Johanniter Orde in het Duitse Otterndorf, waar ze vaste klanten zijn, is het woord namelijk al jaren een begrip, verklaart de vader in meerdere Duitse media. Om voor eens en voor altijd uitsluitsel te krijgen, richtten ze zich tot Google.

Aangezien ze op het kamp geen internetverbinding hadden, besloten ze hun vraag op papier te zetten en door te faxen naar het Duitse Googlehoofdkwartier in Hamburg.

Ze hadden nauwelijks durven te hopen op een antwoord, maar dat kwam er toch. Vader en zoon Wiethe kregen een volledig uitgeschreven zoekpagina terug, met de zoeksuggestie "Bedoelde u Eichhörnchen (eekhoorn)?", bijhorende tekeningen, een deel van de betreffende Wikipediapagina en zelfs wat reclame. De brief werd ondertekend door het Google Offline Team (bèta).

Meest gelezen