13 van de 35 verstekelingen op schip Zeebrugge-Tilbury waren kinderen

13 van de 35 Afghaanse sikhs die in de haven van de Britse stad Tilbury in een vrachtcontainer ontdekt werden, waren minder dan 12 jaar oud. Dat heeft de politie van Essex meegedeeld aan de Britse zender BBC.

De verstekelingen bevonden zich in een vrachtcontainer op een schip dat uit Zeebrugge kwam. Eén man overleefde de tocht niet.
4 van de verstekelingen bevinden zich volgens BBC nog altijd in het ziekenhuis, waar ze verzorgd worden voor uitdroging en onderkoeling. 30 anderen hebben het ziekenhuis kunnen verlaten. Ze zullen aan de douanediensten overgedragen worden nadat ze door de autoriteiten ondervraagd zijn.

De politie heeft een onderzoek geopend naar aanleiding van de dood van de man. Er wordt uitgegaan van doodslag. Er is een autopsie uitgeoefend op zijn lichaam, maar volgens de politie zijn er nog meer onderzoeken nodig om de precieze doodsoorzaak vast te stellen. Ook de container wordt onderzocht.